Εύκολα μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
Μια καταπληκτική ιδέα του Βασίλη Καλλίδη για μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ με κάποιες μικρές αλλαγές για να την φέρω στα μέτρα μου!π.χ αντί για κανονική κρυσταλλική ζάχαρη (που καλό είναι να την αποφεύγουμε όσο μπορούμε όλοι για ευνόητους λόγους, εγώ χρησιμοποιώ φρουκτόζη ή ενίοτε καστανή ζάχαρη)
Πρέπει να τα δοκιμάσετε!!
Υλικά:
10-12 ψωμί του τοστ
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους ή σε sticks
2 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Λίγο βούτυρο για άλειμμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη
Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη
Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε φέτα να λεπτύνει, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψάκι, τα
αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου