yummy!τα είδα σε μια εκπομπή στην τηλεόραση τα εν λόγω θαυματάκια και έσπευσα να τα κάνω--πανέυκολα όμως??και απίστευτα νόστιμα! τα μοιράζομαι-είναι κρίμα να μην τα δοκιμάσετε! Βρήκα και Photo για την όλη διαδικασία αλλά μοστράρω και τα δικά μου γιατί βγήκαν τέλεια!
Για το φύλλο:
- Φύλλο σφολιάτας εμπορίου ή
- Φύλλο κουρού εμπορίου
Για τη γέμιση:
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη ή 1/3 κούπας φρουκτόζη για όσες προσέχετε λόγω ζαχάρου ή κύησης ή και τα δύο!
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- 1-2 κούπες γάλα
- 250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Πώς να τα φτιάξετε
- Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο παραλληλόγραμμο, αλείψτε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε με τη καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίξτε σιγά σιγά σε ρολό σφικτό και κόψτε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 10 εκ.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ̊C και ψήστε τα ρολάκια για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφού κρυώσουν ετοιμάστε το γλάσο.
- Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη άχνη και ρίξτε το γάλα σιγά-σιγά μέχρι να έχετε ένα μείγμα παχύρρευστο. Χρησιμοποιείστε τόσο γάλα όσο θέλετε για να έχετε ένα γλάσο αραιό ή παχύρρευστο. Αυτό είναι θέμα γούστου!
- Περιχύστε τέλος τα ρολά με το γλάσο και απολαύστε τα!
Καλή επιτυχία!
έτσι βγήκαν τα δικά μου: ;)
Οδηγίες με photo--πόσο καλό ε??
πανεύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω γιατί τα λιγουρέτηκα!
Καρολίνα,
http://mcarol1990.blogspot.gr/
ti na sou po karol!an den ta kaneis tha xaseis!to proto tapsaki efige se mia oritsa xaxa
Διαγραφή