Κορίτσια!πανεύκολη και παν-νόστιμη τάρτα με φέτα, ανθότυρο, μορταδέλα και ντοματίνια!!μυρίζει σαν pizza λέμε και είναι τόσο πιο υγεινή, πιστέψτε με (τα μετράω όλα τόσο πολύ που μπορώ να σας πώ και πόσο ζάχαρο θα κάνετε μετά από ένα κομμάτι :)
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Βούτυρο για το άλλειμα του σκέυους
- 1/2 κιλό ντοματίνια τσέρι
- 1 ½ φλ. ανθότυρο
- 1 ½ φλ. φέτα
- 150 γρ. μορταδέλα(ή ότι άλλο αλλαντικό θέλετε, απλά η μοραδέλα ταιριάζει τόσο με την φέτα!)
- 2 αβγά
- ½ φλ. λιαστή ντομάτα
- ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
- Ελαιόλαδο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
- Αλάτι – πιπέρι
- Θυμάρι
- Ρίγανη
extra tip: πείτε στον πάγκο με τα αλλαντικά να σας κόψει την μορταδέλα, μπριζόλα και όχι φέτες του τοστ--έτσι θα κοπεί πιο εύκολα ζαράκια και η γεύση θα είναι πιο γεμάτη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με βουτυράκι την ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά του. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Τη βγάζουμε και την πατάμε ελαφρώς για να πέσει.
Κόβουμε ζαράκια τη μορταδέλα και σε τηγάνι με ελαιόλαδο τη σωτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε τα ντοματίνια (τα μικρά ολόκληρα, τα μεγάλα κομμένα στη μέση), αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη (αν δεν έχετε φρέσκα μυρωδικά, μια χαρά είναι και τα ξερά) και σωτάρουμε για 5 λεπτά για να ενωθούν τα αρώματα.
Πολτοποιούμε την λιαστή ντομάτα στο μούλτι.
Σε ένα μπολ ενώνουμε τη φέτα με το ανθότυρο, την πολτοποιημένη λιαστή
ντομάτα, χτυπάμε τα δύο αβγά με λίγο πιπέρι και τα αναμειγνύουμε κι αυτά
με τα τυριά.
Στη μισοψημένη σφολιάτα βάζουμε το μείγμα τυριών σαν βάση, από πάνω τα ντοματίνια με τη μορταδέλα και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου